Marketing Automation

Slišali ste o tem, veste veliko trgovcev, ki so z njo navdušeni, toda na koncu dneva …

Kaj je avtomatizacija trženja?

»Marketing automation« se nanaša na programsko opremo, ki obstaja z namenom avtomatiziranja tržnih akcij. Številni oddelki za trženje morajo avtomatizirati ponavljajoče se naloge, kot so e-poštna sporočila, družabni mediji in druga spletna dejanja. Tehnologija avtomatizacije trženja olajša te naloge.

Marketing Automation

Ideal

V najboljšem primeru je avtomatizacija trženja programska oprema in taktike, ki podjetjem omogočajo nakup in prodajo, kot je Amazon, to je, da negujejo možnosti z visoko personalizirano, uporabno vsebino, ki pomaga spremeniti obete strank in spremeniti stranke v navdušene stranke. Ta vrsta avtomatizacije trženja običajno ustvarja pomembne nove prihodke za podjetja in zagotavlja odličen donos potrebnih naložb.

Čeprav to ni najlažja marketinška pobuda za izvedbo, avtomatizacija trženja zagotovo ni nemogoča. Predstavljajte si, da poskušate gojiti rastlino. Najprej potrebujete rodovitno zemljo, ki je zrela za rast vaše rastline. Nato potrebujete semena, ki jih potrebujete za nego, in nazadnje potrebujete vodo in svetlobo, da boste gojili ta semena v bujni rastlini. To ni zanesljivo, vendar to ni nemogoče. V naši zgodbi je učinkovita avtomatizacija trženja podobna vzgoji te rastline. Ob koncu dneva upamo, da smo vzgojili naše voditelje (sadike) dovolj dobro za proizvodnjo dejanskih kupcev (bujne, polno gojene rastline).

Resničnost

Vendar pa je izraz »marketing automation« postal beseda, kjer tržniki iščejo programsko opremo za avtomatizacijo trženja pod vtisom, da so vsa orodja za digitalno trženje, potrebna za rast, vključno s tistimi, ki so potrebna za ustvarjanje novih potencialov, navzoča avtomatizacija trženja. To napačno prepričanje pušča veliko tržnikov s prefinjenimi orodji za avtomatizacijo sredine njihovega lijaka, toda nobena rešitev za ustvarjanje novih rezultatov ne spodbuja na prvem mestu.

Posledica tega je, da tržniki začnejo kupovati sezname e-poštnih naslovov, da jih negovajo, namesto da ustvarjajo vhodne vodnike. Čeprav se zdi, da je to hitra rešitev, ni dolgoročna rešitev, niti ne ustvarja plodnega tal za bolj zdravo in daljše razmerje s vašimi bodočimi strankami. V naši analogiji rastlin, je to nekako kot uporaba umetnih kemikalij ali ojačevalcev, da bo vaša rastlina rasla hitreje. Seveda se zdi, da je to dobra, hitra rešitev – toda to ne pomeni, da boste pripravljeni na prihodnji dolgoročni uspeh.  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja